Testar objektiven

Idag var jag och vännen ute på roadtrip i närområdet. Kameran var givetvis med och det blev många bilder. Tyvärr var många bilder inte värda att spara utan blev förpassade till det runda arkivet.

Det var ju ett tag sedan jag fotograferade i någon större utsträckning så ögonen är väl inte inställd på att hitta de där "dramatiska" motiven men det blir väl bättre med tiden.

Men tanken med resan var, för mig, att testa både kameran och de två objektiven jag köpt. Så kameran gick varm, och det blev ett par bra bilder.

ISO 400, 1/80 sek, f/4.00

Bilden är tagen vid de gamla skifferbrotten i Västra Tunhem. Taget med det lilla objektivet med 24mm zoomavstånd. 

ISO 250, 1/500 sek, f/5.6

Denna bilden är tagen från utkikspunkten på Hunneberg och riktad mot Rånnums Herrgård i Vargön. Stora objektivet används med full zoom, 200mm. Bilden har rätats upp och beskurits, ingen annan retuschering har gjorts.

ISO 100, 1/250 sek, f/8

Denna bild är på Gärdhems kyrka. Åter lilla objektivet med zoomavstånd 18mm. Bilden har beskurits och färgerna har korrigerats för att få fram den varma röda färgen i stenarna som använts till att bygga kyrkan.

Efter en heldag ute så fick jag testat allt som jag ville få testat, och jag tror att detta kan bli riktigt bra :) 


En titt i kameraväskan

Som jag berättat tidigare så har jag i dagarna inhandlat en Nikon D3200 med två medföljande objektiv. Det ena är ett AF-S NIKKOR 18-55mm 1:3.5-5.6GII och ett AS-F NIKKOR 55-200mm 1:4-5.6G. Till detta har jag införskaffat ett Andersson PRO MC UV-filter och ett Roxcore CPL-filter (Cirkulärt PoLariseringsfilter). 

Ja det är klart. Köpte ju till en liten väska också. Man kan ju inte ha allt i fickorna. Det fick bli en Andersson CAB 2.0 Medium. En lagom stor väska för denna typ av utrustning (iallafall nu till att börja med). Vet att jag kommer få införskaffa en större väska när utrustningen växer.

Till hela kalaset införskaffade jag även ett stativ från Jula. Lite lätt ostabilt men det får väl duga ett tag. Det är en väldigt basic grundutrustning men den kommer duga länge. 

Hur valde du utrustningen?

Ja det var inte det lättaste. Det gick åt mycket research. Vad var det jag ville åt? 

Givetvis ville jag åt megapixlarna, sedan ville jag åt en rätt simpel men kraftfull sensor. Nikon och Canon har gjort kameror under lång tid och kan således dessa. Sony, Samsung och de andra har ju bara slagit sig in på marknaden iom inträdet på den digitala marknaden. Så Nikon eller Canon? Ja då vann Nikon med sina 24.2 megapixlar mot Canons 18 (har 20.2MP på min mobil). Sen var ju priset inte så illa heller.

Så det var ju det då. En god grund att stå på och en förhoppning om bra fotografier. Men det visar sig väl :)


Om Min profilbild

Glad amatörfotograf under upplärning. Tar än så länge bilder på allt som råkar komma i sökaren (nå ja, kanske inte allt :P).

RSS 2.0