Fotografering - Min introduktion

När jag försöker minnas tillbaka till när mitt fotointresse egentligen började kommer jag ihåg en gammal, röd Minolta kompaktkamera. Jag var någonstans i åldern 11-12, och tyvärr användes kameran sparsamt, då man använde vanlig film i kameran och för min veckopeng var filmen ganska dyr.

Vid 16 års ålder köpte jag min första digitalkamera, en Nikon kompaktkamera. Kommer inte ihåg hela namnet på den men det var en riktig hi-tech på sin tid. Denna kamera lyckades dock någon förstöra tyvärr, men den hängde med mig i många år. 

Efter denna kamera kom verkligheten ikapp mig. Arbete och studier gjorde att jag inte hade tid, eller ork eller för den delen ens lust att fotografera. Hade ju dock ingen kamera som fungerade så det kan ju ha något med saken att göra. Men till sist, nu sommaren 2015 och mer än 20 år efter att fotointresset började, skaffade jag mig min första riktiga digitala systemkamera. En Nikon D3200 med två medföljande objektiv. Ett 18-55 mm och ett 55-200 mm. Å jösses vad jag började fota.

Ja de första fotografierna blev väl point-click-delete. Med andra ord inte mycket att ha, men ändå ett mycket bra sätt att träna upp ögat igen. 

Så på väldigt kort tid så tog jag runt två tusen bilder på allt eller inget. En del kom att sparas, men de flesta kom som sagt att raderas. Allt efter som jag blev bättre på att se motiven desto bättre blev jag på att fotografera.

I början tog jag fotografierna i automatläge, men allt eftersom tiden gick gick jag mer och mer över på att fotografera i mauellt läge. Åter igen blev det mycket radering på kameran. Allt ifrån underexponerade bilder till överexponerade, från suddiga bilder till totalt misslyckade.

Med ökad entusiasm började jag läsa på nätet efter tips och trix om hur man kan bli bättre fotograf, hur man får fram vissa effekter och hur olika filter skulle kunna påverka bilden. Jag sökte även mycket inspiration i andras bilder. 

Jag och min goda väninna har åkt på många roadtrips för att jag ska få fota. Eller ja, jag passade på att fotografera under tiden hon njöt av att få komma hemifrån en stund. Dessa bilder blev dock som de flesta resebilderna. En dokumentation av en resa. Inte riktigt det jag tänkte mig. Jag har dock bättrat mig sedan dess, :P.

Vad kommer hamna på bloggen?

På denna bloggen kommer jag lägga ut de mer artistiska fotona jag tar. Alla tar bilder vid familjesammankomster men de bilderna lämpar sig mer på sociala medier, och kommer hamna där. 

Mer som kommer på bloggen är lite tips och trix jag snappar upp under mina egna sök efter tips och trix. Är ju ingen idé att hålla saker och ting för mig själv. Världen behöver mer fotografer!

Tja. Det är väl det. Svarar gärna på frågor så ställ dem i kommentarsfälten eller skicka ett mail så :)


Kommentera här:
  • fotobloggar.nu
RSS 2.0